10 alimente pentru a spori imunitatea

În curând soarelui, și, prin urmare, și de vitamina D va fi mai puțin, și încă în câteva luni vor începe de frig – iar acest lucru este deja destul de multe motive de a se îmbolnăvi. Așa că acum e timpul pentru a începe de a consolida imunitatea. Parțial, acest lucru va ajuta următoarele produse.

Anume datorită manca puteți foarte bine să se simtă în afara sezonului. Păstrați această listă de produse care sporesc imunitatea, și porniți-le în dvs. de toamnă meniu.

 

1. Iaurt – natural probiotic, și, prin urmare, el restabilește microflora intestinală, creșterea nivelului de bacterii benefice. Studiile arată că, inclusiv probiotice în dieta dumneavoastră, reduceți durata bolii.

2. Usturoiul contine alicina, care se luptă cu infecții și bacterii dăunătoare. De preferat este sa crud, pentru a nu prinde raceala.

 

 

3. Supa de pui ajută la reducerea inflamației și are un efect муколитическое acțiune (adică lichefiază flegma) – exact ca un remediu pentru tuse, a aratat un studiu al universitatii din Nebraska. Aminoacidul cisteina în курином supa este similar cu conținute în medicamente de bronsita.

4. Ceai calmant ta durere de gât, de asemenea, ajută în lupta cu virusul. Și în verde, și negru este, în primul rând, antioxidante, benefice pentru sănătate în general. Plus, oamenii de stiinta de la universitatea Harvard au demonstrat că în sânge de oameni, care de două săptămâni au baut 5 cani de ceai negru pe zi, a fost mai mult crește imunitatea proteine de interferon, decât cei din ceaiul de băut.

 

5. Ciupercile contribuie la producerea de globule albe – celule albe din sange, care ajuta organismul sa lupte cu infecțiile. Potrivit directorului Herbal, cu secole în urmă, oamenii au folosit ciuperci ca un иммуностимулятор.

 

 

6. Capsuni, ca și citrice, bogate in vitamina C – cel mai popular mijloc de prevenire a racelilor. Chiar dacă încă nu sunt vizibile semne de boală, o substanță deja lupta cu virusul în organism și reduce nivelul de hormoni de stres. Bea de capsuni-smoothie de portocale la micul dejun – cel mai bun mod de a începe ziua.

 

 

7. Varza de bruxelles are grijă de вилочковой de fier (de asemenea, cunoscut sub numele de timusul). Anume ea, în mare măsură, controlează acțiunea sistemului imunitar. Pentru creșterea imunității va fi destul de 100-200 de grame de varza pe zi.

8. Fulgi de ovăz – acest terci de ovăz este plin de beta-глюканами, ale căror противомикробные și antioxidante caracteristici sunt comparabile cu acțiunea de echinacea (farmacie de plante, care este folosit pentru a sprijini imunitatea). Apropo, prin fulgii de ovăz accelerează regenerarea țesuturilor și crește efectul de administrarea de antibiotice.

 

9. Morcovi, cartofi dulci și мускатная dovleac – alimente bogate în beta-caroten. Și dovleac și crește numărul de celule ale sistemului imunitar, este un antioxidant puternic, care ajută pentru a scăpa de radicalii liberi. În plus, beta-caroten și reduce riscul de boli de inima.

 

10. Ciocolata neagra este unul dintre cele mai bune surse de zinc contribuie la creșterea protecție leucocite – globulele albe. Dar înainte de a porni ciocolata in dieta, asigurați-vă că în componența nr de zahăr.